video_img

Historie

Van eenmansbedrijfje tot toonaangevend specialist

Het huidige WAGO is voortgekomen uit een eenmansbedrijfje in Gorinchem. Het begon allemaal in 1960 met de 21-jarige Henny Walraven, toen hij startte met de verkoop van gereedschappen. Walraven en Gorinchem voegde hij samen tot:: WAGO. Vrij snel bleek dat alleen de verkoop van gereedschappen een te smalle basis vormde voor continuïteit. De jonge Walraven breidde zijn bedrijf al gauw uit met de verkoop van slijtdelen voor personen- en vrachtwagens, met de nadruk op rem- en frictiedelen.

Uitbreiding en vernieuwing

Twee jaar na de start van het eenmansbedrijf maakte de toegenomen vraag uit de markt uitbreiding van het personeelsbestand naar drie medewerkers noodzakelijk. Zo kon WAGO snel en vakkundig blijven inspelen op de behoefte van de klanten.
Zes jaar later (in 1968) was het bedrijf uit zijn jas gegroeid. Henny Walraven gaf blijk van een vooruitziende blik:: hij zette de belangrijke stap om grond aan te kopen in Vuren. Daar verrees een werkplaats voor het uitvoeren van remrevisies aan opleggers en aanhangwagens. In de loop der jaren werd het pand telkens verder uitgebreid. Zo werd de capaciteit uiteindelijk verdubbeld. Het aantal vakkundige medewerkers groeide naar vijftien.
En het bedrijf groeide nóg verder uit. In 1978 (tien jaar na de vestiging in Vuren) werd een nieuw bedrijfspand gebouwd. De nieuwbouw bood ruimte aan de remmentestbank, stralerij, spuitcabine, schoonmaakruimte, machinekamer en een extra smeerput.
In 1985 nam WAGO het importeurschap voor Sheuerle op zich. Zo begon de serviceverlening van WAGO voor getrokken materieel in de zwaartransport sector. In de jaren daarna werd deze service uitgebreid met de merken Goldhofer, Faymonville en Doll.

Full service partner

In 1989 nam zoon Oscar Walraven het roer over van zijn vader. Uiteindelijk groeit WAGO uit tot een full service partner, die totaaloplossingen biedt voor getrokken materieel. Een toonaangevend specialist op het gebied van remrevisie, onderhoud, reparatie en keuringen. Die daarnaast een compleet assortiment levert qua slijtdelen voor trucks, opleggers en aanhangwagens van diverse A-merken. Inmiddels heeft ook de derde generatie Walraven zijn intrede in WAGO gedaan. Sinds september 2015 versterkt Nigel Walraven (zoon van Oscar) de gelederen.

Basis voor succes

Het enthousiasme, de visie en de kernwaarden van vader en zoon Walraven zijn de basis voor het succesverhaal dat leidde tot het WAGO van vandaag. Kernwaarden die wij tot op de dag van vandaag hoog in ons vaandel dragen:: professionaliteit, betrouwbaarheid en respect.
+31 (0)183 - 63 19 66